✍️ #مالتودکسترین :
Maltodextrin

خصوصيات :

پودر سفید رنگ
كاربرد در #صنایع #غذایی

#لبني
#قنادي
#نانوايي
فراورده هاي #گوشتي
#غذاي كودك
#اسنك
آب نبات
#كنسرو
#نوشيدني

از #هیدرولیز محدود #نشاسته #ذرت که DE آن کمتر از ۲۰ و شامل پلی #ساکارید ها و #الیگوساکارید ها است، تولید می شود.
فرمول #شیمیایی
C6H10O5)n.H2 O)
از زنجیره های بلند #کربوهیدراتی تشکیل شده است.
منبع آن می تواند #نشاسته سیب زمینی، #گندم، #ذرت، #برنج و #تاپیوکا و … باشد.

كاربرد ها :

در #صنايع #غذايي
-در مقایسه با #نشاسته خام حلالیت بالایی دارد
-در آب سرد حل می شود
-پس از حل شدن دارای #ویسکوزیته پایینی بوده و رقیق است
-اگر در حالتی باشد که #کنسانتره بالایی داشته باشد و غلیظ باشد،حالت #ژله ای پیدا می کند.

در خامه #قنادی، #بستنی و #ماست
-کاهش میزان #چربی
-پرکننده
-ایجاد خواص #استابیلایزری
-ایجاد ژل
-بلوکه کردن آب محصول

در محصولات پخت و #نانوایی و كيك
– حفظ رطوبت
– تعویق #رترودگراداسیون (بیاتی)
– به عنوان حجم دهنده
-ایجاد خواص #امولسیفایری

در #گوشت های فرایند شده
-ایجاد طعم مطلوب
-حفظ بافت و بهبود خواص #پروتئینی
در #غذاي کودک
-جایگزین #لاکتوز
– #شيريني کم و طعم ملايم
– هضم آسان
– #ويسکوزيته پايين

در #اسنک ها
– ایجاد بافت #کرانچي
– کاهش مصرف #چربي
– کاهش میزان #شکر

در آب #نبات ها،#فوندانت ها و #آیسینگ ها
-جلوگیری از ایجاد واکنش #کاراملیزاسیون به دلیل عدم حضور شکر
– افزایش شفافیت و بهبود بافت
– کاهش ويسکوزيته
– تشکيل سريع تر #ژل
– ایجاد ظاهر بهتر
– کاهش مصرف شکر و کاهش #کریستالیزاسیون

در #غذاهاي #کنسروي
– افزايش #ويسکوزيته
– خاصيت #پايدارکنندگي
– حجم دهنده
– جلوگيري از ايجاد لکه

در #نوشيدني ها
-قوام دهنده
-پایداری محصول و افزایش ماندگاری
– ايجاد احساس دهاني
– شفاف کردن
– انتشار طعم و ترکیبات موجود