✍️#کلسیم_پروپیونات يا #پروپیونات_کلسیم :

خصوصيات :

پودر سفید رنگ و بلوری شکل
فرمول #شیمیایی C6H10CaO4
یک #ماده #افزودنی #خوراکی است و به عنوان #نگهدارنده در #صنایع #خوراکی استفاده می شود .
از بین برنده #کپک است
این #ماده تأثیر چندانی روی #باکتری ‌ها و #مخمّر ها ندارد
#کلسیم_پروپیونات نسبت به #سدیم_پروپیونات #انحلال_پذیری کمتری دارد
در PH ۵ بهترین تاثیر را داراست
قابلیت #انحلال این #نمک در آب نسبتاً بالا است ، به طوری که در هر ۱۰۰ میلی‌لیتر آب صفر درجهٔ سانتی‌گراد ، ۴۵ گرم از این ماده قابل ‌حل است.
این #نمک در #الکل #نامحلول است
در #آب قابلیت انحلال کمتری نسبت به #پروپیونات_سدیم دارد
در pH بالاتر از ۶ قابلیت ترکیب آن کم می‌شود.
مانع از رشد #باکتری و #قارچ می شود.
به علت #آنتی_باکتریال و #ضدکپک بودن بر روی #باکتری بسیار موثر مي باشد
به عنوان #نگهدارنده طیف وسیعی از bacillus subtilis از نوع #باکتری ها و #کپک ها را کنترل میکند
در غلظت پایین مورد استفاده قرار گرفته و هر ٤٩ گرم آن در ١٠٠ میلی متر #آب صفر درجه حل میشود ، ولی در #الکل #نامحلول است .

كاربرد ها :

در #فرآورده ‌های #نانوائی ، #نان و خمیر پیتزا برای جلوگیری از رشد #کَپک ‌ها به میزان ۰/۱ تا ۰/۴ درصد استفاده می‌شود.
در پنیر هائی که به صورت سرد بسته ‌بندی می‌شوند
#پُرکننده ‌های مخصوص #کلوچه ‌های میوه‌ای به مقدار مجاز (۰/۲ تا ۰/۳ درصد) مصرف می‌شود
در #صنایع #نان
در #فرآورده های #آردی
در #فرآورده هاي #گوشتی
#صنايع #کیک ، #کلوچه
برخی از #تولیدکنندگان #لبنی و #لبنيات